Skolstart

Skolstart 2022: Material

Hej på er!
Snart är det dags för skolstart. Hoppas att ni är lika taggad som mig på att få köra igång! 🙂
I år ska jag ha min första årskurs 3 med nationella prov och allt annat vad det innebär. Det ska bli riktigt spännande. Kanske behöver ni lite material till skolstarten? I detta inlägg listar jag material från min egen webbutik som kan vara bra att ha.

Observera att detta är reklam från min egen webbutik och att en del av nedanstående material kostar.

Vimplar – Välkomna till åk 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Vimplar att hänga upp för att välkomna elever och vårdnadshavare. Användningsområden: klassrumsdörr, dörr till kapprum, under skolstarten.
Vimplarna hittar du här: Vimplar åk 1-9

Vimplar – Välkomna tillbaka
När skolan startar brukar vi på min skola alltid hänga upp vimplar med texterna ”Välkomna tillbaka” för att hälsa eleverna välkomna.
Vi hänger dem i klassrum eller ute på skolgården. Under åren har jag gjort flera olika färger och mönster, nu senast en med skolmaterial på, likt bakgrunden till denna blogg.
Vimplarna hittar du här: Vimplar – Välkomna tillbaka 2022
Vimplar – Välkomna tillbaka 2021
Vimplar – Välkomna tillbaka 2020

Skylt till klassrumsdörr – Välkommen till (F-6)
Skylt att sätta på dörren in till klassrummet. Dessa skyltar finns för förskoleklass till årskurs 6 och i spåren A-D. Skylten finns även i texten ”Välkommen till årskurs (fsk, åk1-6)” Önskar ni en annan text? Hör av er.
Skyltarna hittar du här:
Välkommen till F-3
Välkommen till 4-6
Välkommen till fritids

Namnskyltar – tavla
Dessa namnskyltar använder jag dagligen och skulle säga att detta är mitt bästa tips att fixa inför läsåret! Jag har dem på flera ställen i klassrummet för olika användningsområden. Jag har namnskyltarna uppsatta på tavlan med magnetremsa på baksidan för att snabbt ordna arbetsgrupper. De sitter på elevernas pärmar, platser och vid månaderna för att markera födelsedagar. Ni kan säkert hitta fler smarta användningsområden för dessa små namnskyltar!
Namnskyltarna hittar du här: Namnskyltar – tavla

Namnskyltar – Att färglägga
Let’s be honest, en del elevers handstil kan till en början vara svåra att läsa, främst i förskoleklass. Det problemet har jag löst med namnskyltar som eleverna får färglägga. Namnet blir lätt att se och eleverna får ändå färglägga den så att de känner att namnskylten är personlig. Win-win situation om du frågar mig! Innan du skriver ut skyltarna så redigerar du dokumentet och skriver i dina elevers namn.
Namnskyltarna hittar du här: Färglägga namnskyltar

Hälsningar anpassade med avstånd – skyltar vid klassrumsdörr
Även om pratet om pandemin dött ut så står vi fortfarande vid ett faktum, att corona ökar återigen i Sverige. Den räknas kanske inte som en allmän farlig sjukdom längre, men att upprätthålla de goda rutinerna som vi skapat under åren med pandemin är inte fel. I början på pandemin skapade jag dessa hälsningsknapparna som sitter uppe på vår klassrumsdörr. På morgonen ställer sig alla elever på led utanför klassrummet. När eleven kommer fram till mig får eleven välja på vilket sätt hen vill hälsa idag. Eleven kan välja på att: vinka, ett danssteg, få ögonkontakt, hälsa med foten eller armbågen. Vi alla föredrar att hälsa på olika sätt och detta tycker jag är ett bra sätt att ge eleven möjliget till att välja sättet de föredrar.
Hälsnings-knapparna hittar du här: Hälsningar – skyltar vid klassrumsdörr

Nya elever – Informationshäfte
Får du en ny klass detta året eller kanske ska du hälsa en ny elev välkommen? Att ge ett häfte med all information som eleven och dess föräldrar behöver veta är alltid uppskattat. Jag har skapat en flipbok med allt som behöver informeras: till exempel kontakt, rutiner, schema, sjukanmälan, läxor. Du redigerar enkelt själv i dokumentet för att anpassa informationen efter er verksamhet. Även rubrikerna är redigerbara. Skriv ut i A4 och sätt ihop boken med häftklammer.
Häftet hittar du här: Nya elever – Informationshäfte

Hoppas att du hittade något användbart. Önskar alla er fantastiska lärare en härlig skolstart!

Gillade du detta inlägg? Kanske vill du också läsa:
Skolstart: Namnlekar
Namnlekar att göra i förskoleklass
3 namnlekar att göra i en klass

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s