Årskurs 2 · Årskurs 3

3 namnlekar att göra i en klass

3 namnlekar.png
När en ny grupp bildas, som en klass, en konfirmationsgrupp eller ett lag är det viktigt att lära känna varandra. Här ger jag tips på 3 stycken namnlekar! Tryck på läs mer för att läsa vidare

    1. Namnormen. – Det här är en ganska vanlig lek som nog många utav oss lekt någon gång. Alla i gruppen sätter sig i ring. En person börjar och säger sitt namn och ett djur som börjar på samma bokstav som sitt namn. Ex. Lii Lejon. Sedan säger den andra personen till vänster den första personens namn och sitt eget. Ex. Lii Lejon, Rebecca Räv. Och så säger tredje personen Lii Lejon, Rebecca räv och sitt eget namn med ett djur. Så fortsätter det så. Det blir väldigt knepigt att komma ihåg alla namn så ett tips är att göra det här i mindre grupper om man är en större klass.
    2. Hälsa-leken. – Det här är en lek som var min favoritlek när jag gick på teater-linjen! Alla i rummet går runt och hälsar på varandra. När man hälsar person säger man sitt förnamn och lyssnar på när den andra säger sitt namn. När man har gjort det så byter man namn(!) Så om jag hälsar på någon ex. ”Hej! Jag heter Lii. Vad heter du?” ”Rebecca.” Då heter jag Rebecca och Rebecca heter Lii. Så när man hälsar med någon nästa gång så säger man. ”Hej, jag heter Rebecca. Vad heter du?” och så byter man namn med personen. Det gäller i den här leken att komma ihåg vilket namn man har. När man hälsar på någon som har sitt eget namn, så får man gå och sätta sig. Och när alla fått tillbaka sitt namn har man klarat av leken och alla har vunnit!
    3. Snälla namnleken. – Man sitter i en ring och den första personen säger sitt namn. De andra i ringen ska sedan säga olika adjektiv som börjar på samma bokstav som personens namn. Viktigt är här att påpeka att man bara får säga snälla adjektiv! Personen vars namn har sagts, bestämmer då vilket adjektiv hen vill ha och säger då sitt namn och adjektivet. Ex. ”Listiga Lii”. Nästa person säger då personens namn och sedan sitt namn. Och får förslag på adjektiv. Så fortsätter leken så tills alla fått säga. Återigen en kom-ihåg lek som är lättare för eleverna att göra i mindre grupper.
    Dagens fråga: Har du någon bra namnlek som du har gjort med någon klass?
Annons

4 reaktioner till “3 namnlekar att göra i en klass

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s