Årskurs 2 · Årskurs 3 · Lektionsplanering Religion · Religionskunskap · VFU 3

Temaarbete: Religion: Judendom

Lektion 3 – Judendom
Här kan du läsa: om temaarbetet, lektion 1, lektion 2.
judendom.png
Tidigare har eleverna fått kunskap om kristendom, i lektion 2, länk ovan. Under lektion 3 ska eleverna få kunskap om Judendomen. Vi valde att fortsätta med Judendomen eftersom att likheterna mellan judendomen och kristendomen är många. Lektionsplaneringen finner ni genom att trycka på ”läs mer”!

Judendom
För att återkoppla till föregående lektion inleds lektionen med att eleverna får berätta vad de minns om kristendomen. Tankekartan som gjordes på tavlan under föregående lektion visas på tavlan och eleverna får fylla på den med information som de lärde sig under föregående lektion. Eleverna får sedan se en film från sli.se som heter ”Mötesplats Jorden: Rebecca”. Det blir en intro till judendom. Sedan får eleverna
se en powerpoint, där läraren tar upp de mest väsentliga delarna ur religionen, såsom synagoga, rabbin, davidsstjärnan, sabbat, tora och channuka. Gemensamt görs sedan en tankekarta på tavlan där begreppen återupprepas. Elevernas uppgift är sedan att skriva en egen fakta text utifrån tankekartan.
Lektionen avslutas med att varje elev får varsin fråga om judendomen. Svarar eleven rätt får den gå och sluta lektionen. Svarar man ett annat svar får man sitta kvar på sin plats och en annan elev får frågan. Genom upprepning av frågor och svar, får varje elev chans att svara rätt. Genom denna avslutning kan man kontrollera elevernas lärande.
22290579_10212303352755833_1285483692_n.jpg22264488_10212303352795834_721956856_n.jpg

Glöm inte att följa grundlärarstudentens instagram och facebook!

Annons

4 reaktioner till “Temaarbete: Religion: Judendom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s