Året om i skolan · Jul · Lektionsplanering Matematik · Lektionsplanering Svenska

Vinter – Tips på arbetsblad via lektion.se

vinter_arbetsblad.pngHej! Här kommer återigen tips på olika arbetsblad som berör julen. Denna gång har jag plockat ut användbart material från lektion.se. Tryck på läs mer för att få tips!


hjälptomtenissarna.pngHjälp tomtenissarna. Första arbetsbladet heter ”hjälp tomtenissarna” och är ett material som berör både matematik, svenska och samhällskunskap. Elevernas uppgift är att hjälpa nissarna genom att veta vilket datum det är idag, när julafton är, hur många dagar det är kvar dit. Eleverna får också hjälpa nissarna med att räkna ut hur många lediga dagar de har kvar till julafton. I slutet får eleverna skriva till nissarna vad de önskar sig i julklapp. Materialet är gjort av Lina Thorngren. Arbetsbladet hittar du att ladda ner här.

vemfårvilketpaket.png


Vem får vilket paket?
Andra materialet jag tänker tipsa om heter vem får vilket paket? och materialet är gjort utav Karin Markström. Arbetsbladet berör både läsförståelse och problemlösning.  Uppgifterna eleverna får är att lista ut vilket paket som är mormors genom att läsa en text. Eleverna får sedan besvara på en fråga om vad de tror finns i ett utav paketen och vad som inte kan finnas i det gröna paketet. Sista frågan är vilket paket eleverna själva skulle vilja ha. Finns att ladda ner här. 

Para ihop snöflingorna. Tredje arbetsmaterialet berör matematik och passar perfekt när man i klassen håller på att tala om mönster. Eleverna får i uppgift att para ihop de olika snöflingorna, då det finns två stycken som är identiska.

paraihopsnöflingorna.pngMan parar ihop snöflingorna genom att dra streck mellan dem. Arbetsbladet är en sida. Materialet är gjort utav Stina Pernbert och finns att ladda ner här. 

Draw a Christmas Tree. Det fjärde och sista inlägget jag tänker tipsa om i dagens inlägg är Malin Larssons arbetsblad som berör engelska. Elevernas uppgift är precis som det låter, att eleverna ska färglägga en julgran efter instruktioner på engelska. Eleverna får i det här arbetsbladet lära sig färgerna på engelska och en del engelska ord såsom kulor, glitter, stjärna, ljus och polkakäppar. Till hjälp har eleverna en översättningsruta. Arbetsmaterialet finner du att ladda ner här. 

Dagens fråga: Har ni något bra material att tipsa om som berör julen?

Annons

En reaktion till “Vinter – Tips på arbetsblad via lektion.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s