Lektionsplanering Samhällskunskap · Samhällskunskap

Vinter – Tips på arbetsblad

vinter_arbetsblad_lärarhjälpen.pngNu har äntligen vintern kommit och uppdateringen här på bloggen har varit sämre då vi arbetar på med vår uppsats – men fördelen är att vi är ute och tittar på hur många klasser arbetar vilket ger mig nya idéer att dela med mig av till er.

vinter_bild.png

 

Jag vill tipsa om ett fantastiskt häfte ifrån lärarhjälpen (som förövrigt är en jättebra sida med uppgifter i olika ämnen, ett inlägg om denna kan komma upp senare i bloggen). Det här häftet handlar om vintern. Häftet innehåller både enkla faktatexter om advent, nobeldagen, lucia, jul och nyår och även alla hjärtans dag, med tillhörande arbetsuppgifter för eleverna. Arbetsuppgifterna berör  bland annat ordförståelse, läsförståelse och problemlösning. Det innehåller även många fina bilder som gör arbetsbladet roligare att arbeta med.

Arbetsbladet finns att ladda ner på Lärarhjälpens hemsida: www.lararhjalpen.se 
Och här är en direktlänk till häftet: Högtider och traditioner – vinter

Alla bilder ägs av Lärarhjälpen. 

Annons

En reaktion till “Vinter – Tips på arbetsblad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s