Skolstart

Skolstart: Till klassrummet

inlägg_skolstart_klassrummet

Hej! Nu är jag och säkert du också i full fart med att göra allting redo innan skolstart. Och visst känns det som om man aldrig är riktigt färdig innan eleverna kommer? Det är alltid så mycket man ska fixa innan skolan börjar. Men detta inlägg kanske kan hjälpa dig lite på traven.
I dagens inlägg tipsar jag om mitt eget material som jag tänkt att använda mig utav. Namnskyltar till lådor och stolar, bildstöd och vimplar m.m. Och det bästa av allt? Det är helt gratis. Klicka på läs mer för att få tillgång till materialen!
 

  1. Namnskyltarnamnskyltar
   Dessa skyltar är redigerbara. Skriv namnet i filen innan du skriver ut och låt eleverna måla. Laminera för längre hållbarhet. Kan användas till exempel stolar, bord och lådor. Finns i 4 olika färger. Namnskyltarna hittar du här.
  2. Hälsa vid dörren
   Jag brukar ha som rutin att jag hälsar på alla eleverna vid dörren på morgonen. Då får jag se och möta alla elever så att de känner sig sedda. Jag hinner förhoppningsvis också prata om viktiga saker och se elevens mående. Låt eleverna välja på vilket sätt de vill hälsa på dig genom att ”klicka” på en utav knapparna nedan. Förbered genom att skriva ut, laminera och klipp ut dessa och sätt vid er dörr. Skyltarna är dessutom anpassade för det avstånd som vi nu råds till.
   Här hittar du skyltar för hälsningar: Hälsningar vid klassrumsdörr – skyltar anpassade för avstånd
   Allasymboler_hälsningar
  3. Välkommen-vimplar. 
   När eleverna börjar brukar jag förbereda med fina vimplar som hälsar dem välkomna. Detta året har jag skapat egna som ni också får ta del av. Skriv ut, klipp och laminera dessa, sedan gör du hål med en hålslagare och trär snöre igenom. Ett tips är att knyta fast bokstäverna så att de inte åker runt.
   Vimplarna finns att ladda ner här: Vimplar – Välkomna tillbaka
   skolstart_vimplar
  4. Skylt till klassrumsdörr.GS_skylt_klassrumsdörr_vitram_1D
   Man måste ju också självklart ha en fin skylt där det står klassens namn, för att veta vilkas klassrum det är. I år har jag gjort egna skyltar att sätta på klassrumsdörren. (Ser ni att det är samma lekfulla bakgrund som på bloggen? Den älskar jag!). Laminera för bättre hållbarhet. Skylten finns för förskoleklass till årskurs 5, och i spåren A-D. Önskar ni en annan text? Hör av er. Skylten hittar du här: Skylt till klassrumsdörr
  5. Klassrumspinnar.
   Istället för att räcka upp handen eller som ett komplement till det så använder jag mig utav namn-pinnar.Fördelar med att använda pinnar för att fördela talutrymmet i klassrummet kan du läsa mer om här: Istället för handuppräckning – låt slumpen avgöra – eller?pinnar
   Förra året målade jag mina i färger som en vattenmelon, och de håller nog i ettan också! Gör såhär: Måla glasspinnar i valfri färg eller köp redan målade (ja, det finns, hur bra! till exempel här och här). Och skriv elevens namn på ena änden. Fördelen med att måla dem i olika färger upp och ner/halva är att när eleven svarat kan vända upp och ner på pinnen. På så sätt vet man vilka elever som har fått talutrymme den lektionen.

  6. Namnskyltar till tavla.
   redigerbara namnskyltar1Dessa är ett par skyltar som vi i klassen använder frekvent varje dag. När vi delar in i grupper, när eleverna får välja lek/station/uppgift, synliggöra ansvarsgrupper etc. Jag har skrivit namnen på mina elever, skrivit ut, laminerat och satt på magnetisk tejp för att kunna använda dem flera gånger och flytta dem lätt på tavlan. Ett utav mina absolut bästa tips!
   De redigerbara skyltarna hittar du här.

Hoppas du gillade materialet i detta inlägg. Skicka gärna bilder till mig på instagram @Grundlararstudenten när du använder materialet.
Önskar dig en bra start på den nya terminen!

Gillade du detta inlägg? Då kanske du även gillar: 
– Skolstart: Namnlekar
– Stationslekar
– Bildstöd för ytterkläder

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s