Barns utveckling

Utvecklingssamtal i förskoleklass

Utvecklingssamtal
Utvecklingssamtal.
Under vecka 6 och 8 ska vi i förskoleklasserna ha vårens utvecklingssamtal. Vi har valt att använda oss av en blankett som Grundlärarstudenten utformat samt ett dokument som Göteborg Stad använder sig utav på deras skolportal Hjärntorget.  Läs vidare för att få tillgång till samtalsunderlaget!

Vi ska testa oss på att ha elevledda utvecklingssamtal redan i förskoleklassen, för att vänja sig vid att prata och vara medveten om sitt eget lärande. Det är första gången jag har elevledda-samtal, så detta ska bli spännande!

Jag i skolan. Det här är ett underlag för utvecklingssamtal i förskoleklass. minibildEleverna får fylla i bladet tillsammans med en vuxen. Antingen elevens lärare eller elevens vårdnadshavare. Barnen ska utgå ifrån sina egna känslor för respektive ämne i skolan. Elever i förskoleklass tenderar att svara samma på vad som är roligt och vad de kan, vilket gör att vi låter eleverna tolka det bladet fritt. Eleverna ska kryssa för i höger ruta, om de håller med påståendet. I blomman kan eleverna få fria tyglar. Antingen målar de grönt, gult och rött, för att symbolisera hur de känner för ämnena. Eller så målar de flera färger, men inte hela bladen för att visa hur de känner. Det är okej att ändra i Grundlärarstudentens utvecklingssamtals-material, att byta ut ämnena mot de som passar er verksamhet. Men! Vår vattenstämpel måste få vara kvar.
Grundlärarstudentens blad laddar du ner här: Nedladdningsbart material: Utvecklingssamtal

När har ni utvecklingssamtal och använder ni er av elevledda eller lärarledda samtal? 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s