Skolavslutning

Skolavslutningspresenter till elever

inlägg_skolavslutning_presenter

Nu börjar skolavslutningen närma sig med stormsteg! Något som garanterat blir annorlunda för oss alla med tanke på den rådande situationen och att man inte kan samla alla elever och vårdnadshavare samtidigt. Vi försöker göra det så speciellt som möjligt ändå. Och jag ser många härliga och uppfinningsrika idéer av er lärarkollegor på instagram, vilket är superkul! Tack för att ni delar med er.

Många vill under skolavslutningen ge presenter till sina elever. Debatten har varit stor om man ska göra det eller inte. Men den debatt lägger jag åt sidan i detta inlägg. Vill ni läsa ett tidigare inlägg om mina tankar kring att ge eleverna avslutningspresenter så kan ni läsa det här. I dagens inlägg tänkte jag tipsa om lite olika saker man kan ge vid skolavslutningar (om man nu beslutat sig för det). Jag kommer att tipsa om både saker man kan köpa till eleverna och saker som man eller eleverna kan göra själv. Presenter för en billigare peng
När jag själv gick i skolan så var mindre presenter för en billigare peng populärt. Vi brukade få pennor, suddgummi och gem. Vilket var väldigt uppskattat av oss elever. Fördelen med att köpa något istället för att skapa något är ju att det inte kräver så mycket tid av oss lärare. Vi behöver ”bara” hitta de speciella sakerna och köpa in det. Men pengafrågan är en nackdel. ”Vem ska betala för det?”. Här nedan finner du några tips på saker att köpa:

 • Pennor
 • Suddigummi
 • Linjal
 • Gem
 • Godis (till exempel klubba)
 • Böcker
 • Block

Dessa presenter kan man även göra speciella genom att sätta en personlig prägel på dem. Ett tips är att sätta på dessa peppvimplar ifrån Skolmagi som Kreativa klassrummet har skapat, på pennorna ex.

Presenter att skapa själv
Presenter som du skapar själv brukar ta lite mer tid ifrån oss lärare, men blir oftast desto mer personliga till eleverna.  Detta kan man till exempel skapa:

diy | Kreativa Karin
Blomkrans. Bild ifrån Kreativa Karin.
 • Peppburk. Ge varje elev en burk med lappar som har peppande ord på. Dessa kan eleven ta fram när de känner sig nere och behöver ha lite pepp.
 • Blomsterkransar. Skapa blomsterkransar till eleverna av silkespapper som de sedan kan bära på huvudet på skolavslutningen.
 • Medaljer. Eleverna kan få medaljer i snöre som present. Dessa (bild) fina sommarkransar ifrån Educreation by me, ska jag använda och ge mina elever som medaljer
  educreation
  Sommarkransar ifrån Educreation by me.

  i år.

 • Diplom. Man kan också ge ett diplom till eleverna. Antingen laminera det eller göra det i tjockare papper. Gör det personligt genom att skriva elevens namn för hand och din egen namnteckning.
 • Namndikter (Akrostikon). Man kan ge eleverna en namndikt, där elevens namn står vertikalt och det horisontellt står egenskaper som eleven besitter. En akrostikon är en dikt där begynnelsebokstäverna  i varje rad tillsammans bildar ett ord eller en mening.

Presenter som eleverna kan skapa

 • Solrosplanta. Eller annan växt. Eleverna kan få plantera själva och sedan ta hem den på skolavslutningen.
 • img_4438_redigerad_text_litenBokmärke. Dessa fina bokmärken som jag har pratat om förut kan eleverna med fördel göra själva (De kan även göras av läraren, men det tar lite tid). Antingen kan eleverna göra bokmärkena till sig själva eller så kan man lotta så att eleverna får någon annans. Hur man gör dem hittar ni här.
 • Klassarmband. Man kan tillsammans bestämma hur ett armband ska se ut. Sedan får eleverna pärla det själva. Man kan även använda bokstäver och siffror och skriva sitt klassnamn och sitt eget namn.

Detta var bara några utav de fina tips som jag hittat eller kommit på inför denna skolavslutningen. Hoppas att du kan ha nytta av detta inlägg och dela gärna med er nedan utav era egna tips! Hoppas ni får en fin sista tid på jobbet och  en fin fast annorlunda skolavslutning!

Gillade du detta inlägg? Då kanske du även vill läsa detta:
”Grattis, du har klarat första klass!”
– Tema Vår: Trafik i förskoleklass
– Hälsningar vid klassrumsdörr – skyltar anpassade för avstånd

Annons

2 reaktioner till “Skolavslutningspresenter till elever

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s