Tema Vinter · Tema Ytterkläder · Tematiskt arbetssätt

Bildstöd för ytterkläder

inlägg_bildstöd_till_ytterkläder
Hej!
Efter ett välbehövligt lov är jag nu på banan igen och redo att ta nya tag. Tidigare har jag skrivit ett inlägg om temat ”ytterkläder” som vi hade i vår förskoleklass. Det kan du läsa här. Temat var en del i vårt större tema om vintern som vi kommer att fortsätta på. I detta inlägg tänkte jag prata om bildstödet vi använde oss av under temat och vart ni kan få tag i det. Klicka på läs mer!

83479653_174521440523899_5660438923835342848_n

Till att börja med har vi i vår klass ”veckans hjälpare”. Två elever som hjälper till lite extra med saker som läraren behöver ha hjälp med under veckan. Dessa byts ut varje vecka. Detta har funkat väldigt bra för vår klass då eleverna brukar vara peppade på att få hjälpa till och lär sig dessutom att ta ansvar bland annat. De hjälper till med små uppgifter såsom att dela ut papper, se till så att alla står på ett rakt led, påminna kompisar, räkna hur många vi är, vattna blommor, sätta upp skyltar etc.

När vi nu har haft ytterkläder som tema fick Veckans hjälpare ytterligare ett uppdrag(!). Att kolla ut genom fönstret och bestämma vilka kläder som vi ska ha på oss när vi går ut på rast.  Sedan berätta för sina klasskompisar. Detta har eleverna också tyckt varit väldigt kul. Till en början var det svårt att avgöra vilka kläder som var lämpliga för vilket väder.

Ytterkläder_tjej_alla_kläderMen efter många samtal tillsammans med eleverna går det nu mycket både fortare och bättre att bestämma. Vi kommer i vår klass att fortsätta med detta då vi märker att eleverna både lär sig att prata inför en grupp, att ta beslut och att ta ansvar!
86970221_1834156786715311_4675776126008688640_n

Bildstödet består av en flicka samt 14 olika ytterkläder att klä på denna figur. Figuren och dess kläder kan med fördel användas för andra lärorika lektioner. Till exempel för att lära sig de olika ytterklädernas namn på olika språk. Klipp ut och laminera dockans olika delar för längre hållbarhet. Bildstödet är anpassad storlek för att ha på tavlan, men kan förminskas.
Bildstödet hittar du i Grundlärarstudentens tpt-butik: Bildstöd för ytterkläder – flicka.

Annons

2 reaktioner till “Bildstöd för ytterkläder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s