Årskurs 2 · Årskurs 3 · Lektionsplanering Religion · Religionskunskap

Temaarbete: Religion: Kristendom

Lektion 2Kristendom
Här kan du läsa mer om temaarbetet och  lektion 1.
kristendom
Under andra lektionen börjar vi att prata om den abrahamitiska religionen Kristendom.  Vi valde att arbeta med kristendomen först, då det är religionen som är mest elevnära.  Eleverna kan mycket om religionen då kristendomen är överrepresenterad i Sverige. Vi hoppades på att detta skulle väcka elevernas intresse om religion – vilket det gjorde.

Kristendom
Förberedelse: Arbetsblad med överskriften ”Kristendom”. Finns att ladda ner här.
Syfte: 
Ta reda på vad kristendom är
Mål: Få kännedom om vad kristendom är. Kunna nämna vilken symbol, en högtid och en berättelse.

Genomförande: Lektionen börjar med att eleverna får frågan: ”Vad vet ni om kristendomen?”, för att ta reda på deras förkunskaper. Tillsammans görs en tankekarta på tavlan. (Bild nedan). Det tas sedan fram en faktatext om kristendomen på tavlan, och läraren läser texten för eleverna. Eleverna kan då följa med i texten.  De får sedan en arbetsblad med en ifyllnadsuppgift. Det är en text om kristendomen som liknar den faktatext som vi redan läst. Elevernas uppgift är att göra texten komplett genom att leta svar i den texten som läraren läste. Eleverna får sedan rita en bild till texten. Arbetsbladet går att ladda ner här.  

 

 

Annons

5 reaktioner till “Temaarbete: Religion: Kristendom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s