Okategoriserade

BOM Musik – Reflektion

Jag tycker att musik lektionerna hittills har varit väldigt kul och jag har lärt mig mycket under kursens gång. Roligast utav allt tycker jag är att lära oss nya låtar att sjunga och spela, på vilka olika sätt vi kan utföra dem och hur vi kan använda dessa i vår undervisning. Jag tycker också att det är väldigt inspirerande att få reda på sätt att lära ut att spela på instrument samtidigt som vi själva lär oss.  

Gitarr och keyboard. Att man under denna kursen i huvudsak får lära sig två instrument tycker jag är priviligerade då jag själv har varit orolig över att inte hinna lära mig spela innan jag själv blir färdigutbildad lärare, då jag tycker att musik är en gynnande metod för lärande. Jag tycker att det är bra att man får lära sig allt från grunden så att alla har en chans att hänga med. Jag har spelat både keyboard och gitarr tidigare men tycker att jag har fått en tydligare bild över hur ett keyboard används och lektionerna har gynnat mig. Trots att jag spelat mycket gitarr tidigare tycker jag att en del vi går igenom gynnar mitt spelande, genom repetition. Men jag har ändå en önskan, att vi som spelat tidigare kunde få lite fler utmaningar för att kunna utvecklas ytterligare.

En övning som jag tyckte var rolig och inspirerande var när vi fick lära oss en låt med hjälp av att rita på tavlan. Vi fick först höra hela låten, sen delades den upp och vi fick en mening i taget som vi skulle hitta på saker att rita till och sedan med hjälp av bilderna kunde lära oss låten. Jag tycker att detta var en bra övning och gjorde så att vi lärde oss låten snabbare. Att blanda in både musik och bild i ett tyckte jag var ett smart drag och något som jag själv skulle vilja använda i skolan.

Något som jag inte tyckte var lika roligt är alla rytm/trum-övningar vi har haft. Övningarna är roliga i sig och det är roligt att man får trumma på olika slags slaginstrument, men jag, som inte har en taktkänsla (men gärna vill arbeta upp den) tycker att det är alldeles för svårt på lektionerna ibland. När vi har gemensamma övningar, då vi spelar samtidigt tycker jag att det är roligt och kan ofta bara hoppa in när jag spelar fel, men vi har haft vissa övningar som verkligen dragit ner mitt självförtroende. Såsom den övningen vi hade på första lektionen när vi satt i ring, och alla varsin gång skulle starta trummandet. Jag visste redan när övningen instruerades att jag skulle tycka det var jobbigt och att jag skulle misslyckas, istället för att sätta varenda person i centrum tycker jag att övningen skulle gjorts gemensamt, då vissa av oss bara såg den som ett jobbigt moment och inte något som gynnar.

Annons

En reaktion till “BOM Musik – Reflektion

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s