Lektionsplanering Biologi · Naturkunskap · Naturvetenskap och teknik, 15.0 hp

Året runt i naturen: Naturruta. Inlägg 3

Läs första inlägget här. Läs andra inlägget här. naturruta.jpg

Naturruta 1.  En snabb genomgång om hur naturrutan såg ut sist jag var där: Naturrutan var fuktig vid andra besöket. Jämfört med besök 1 så hade det tillkommit mycket grönska. Olika växter såsom maskros, hundkäx, smörblomma och syrén hade tittat fram. Inga djur sågs till vid besöket men hardjur brukar titta förbi.

Under besök 3: Vid första anblick ser naturruta 1 mycket torr ut (till skillnad ifrån besök 2.) Naturrutan måste ha utsatts för mycket sol och lite regn. Jorden är torr och gräset har ändrat färg ifrån mörkgrönt till en solblekt nästan gul ton. Området har även förlorat gräs då en del utav marken nu är kal. Ännu återfinns ogräset maskros och syrénbusken. Men både maskrosens och syrénbuskens blommor har blommat över och kvar står bara grenarna och dess gröna blad. Hundkäxen och smörblommorna syns inte längre till.

Här kan ni se förändringen i min naturruta. Den till vänster är från besök 3, sen besök 2 och besök 1. Det har hänt mycket i den här rutan hittills!

 

Naturruta 2. En snabb genomgång om hur naturrutan såg ut sist jag var där: Naturrutan var fuktig och hade fått mer grönska än besök 1. Trädet och dess blad hade ändrat färg och mycket kottar och barr fanns. En myrstack fanns i min naturruta. Jag hittade även hundkäx och en gul blomma jag tyvärr inte kunde identifiera. En rosenbuske med vita kronblad fanns också.

Under besök 3: Naturruta 2 har också påverkats mycket utav solen. Den är torr och det höga gräset har även här fått en solblekt gulaktig ton. Marken bakom det höga gräset har skyddats och är inte lika torr. 20614565_10212453894794939_1120733620_n

I min naturruta finner jag nu en nyponbuske med nypon på. Min rosenbuske med vita blommor har nu fått nypon. Nypon ses på bilden bredvid.

Både marken och trädet är nu fyllt med massvis utav kottar och barr, vilket kan ses på bilderna nedan.

Ovanför kan ni se förändringen i naturruta 2. Till vänster är den bild som är tagen nu, och sedan inlägg 2 och inlägg 1.

 

 

 

 

Annons

4 reaktioner till “Året runt i naturen: Naturruta. Inlägg 3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s