Lektionsplanering Biologi · Naturvetenskap och teknik, 15.0 hp

Året runt i naturen: Naturruta. Inlägg 4

Inlägg 1 Inlägg 2 Inlägg 3
naturruta

Naturruta 1.  En snabb genomgång om hur naturrutan såg ut sist jag var där:  Naturrutan var mycket torr och har utsatts för mycket sol. Jorden var torr och gräset hade blivit solblekt. En del av marken var kal och maskrosen och syrénbusken var kvar. Dock överblommade. Hundkäxen och smörblommorna var borta.21733653_10212155902669673_331523157_o

Under besök 4:  Vid besök 4 ser man tydligt att naturrutan nu har fått mer vatten. Trots att det har varit många soldagar så har det regnat en del. Gräset på marken har gått ifrån den gula solbleka tonen till en mer grön nyans. En del av marken är dock fortfarande kal och andra delar med ogräs på. Ljuset på platsen är denna gång mörkare och solen syns inte till. Syrénbusken som vid förra besöket hade blommat över har fortfarande kvar sina gröna blad.

Naturruta 2. En snabb genomgång om hur naturrutan såg ut sist jag var där: Naturrutan har påverkats mycket av solen då den är torr och gräset har fått en solblekt ton. Marken bakom gräset är lite fuktigare. Den vita rosenbusken har utvecklats till en nyponbuske med nypon på.  Både marken och trädet är fullt med barr och kottar.


Under besök 4: När man besöker min naturruta så ser man direkt att den (till skillnad från förra besöket) har utsatts för mer regn, trots det är marken nu torr (då det har varit många soldagar och några få regniga dagar). Gräset har gått ifrån en solblekt ton till att bli mer orange. Vid trädet i mitt naturruta växte det under förra besöket mycket kring stammen nertill, men det är nu kalt. Mitt träd har nu för första gången ändrat färg på sina blad(!). Ett gult blad har nu tillkommit (se bild).
Nyponbusken som då hade nypon på sig, har nu bara sina blad kvar. Men däremot så fylls trädet och marken fortfarande utav kottar och barr.

Jag väntar med spänning till nästa inlägg!

 

 

Annons

3 reaktioner till “Året runt i naturen: Naturruta. Inlägg 4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s